Naslovnica Hrvatska Postavljen novi Mali vidikovac na Ivanščici

Postavljen novi Mali vidikovac na Ivanščici

Gorštaci
Vidikovac Ivanscica

Prošlog je tjedna, nakon dvodnevnih radova, na mjestu starog i trošnog vidikovca na Ivanščici, postavljen novi Mali vidikovac.

Tako je gotovo 90 godina nakon postavljanja vidikovca Stričevo na “krovu” Hrvatskoga zagorja, montirana nova, pocinčana konstrukcija, koja će omogućiti planinarima i ostalim posjetiteljima nezaboravan vidik s najviše zagorske planine.

Projekt je proveo HPD Ivančica, s ciljem osuvremenjivanja planinarske infrastrukture na vrhu Ivanščice za prihvat sve većeg broja planinara i izletnika.

Realizaciju ovog projekta omogućio je predsjednik Uprave Solide d.o.o. Dubravko Posavec, koji je i sam planinar te član HPD-a, donacijom od 200.000 kuna za izgradnju vidikovca.

Većina poslova je dovršena, a ono što još ostaje je postavljanje tzv. ruže vjetrova na podu vidikovca te još neki prateći radovi.

Podizanje vidikovca svakako je događaj koji će ostati zabilježen za budućnost, jednako kao što što je to bilo prije 87 godina, kada je prvi vidikovac na tom mjestu podignut zaslugom tadašnjeg poznatog ivanečkog ugostitelja Artura Vojtica – Strica, po komu je i vidikovac dobio naziv Stričevo.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content