Naslovnica Hrvatska Nova karlovačka planinarska šetnica – Šetnica uz Kupu

Nova karlovačka planinarska šetnica – Šetnica uz Kupu

Gorštaci
Šetnica uz Kupu

KARLOVAC – Članovi Hrvatskog planinarskog društva „Martinščak“ postavili su tijekom lipnja i srpnja planinarske oznake uz šetnicu jednostavnog naziva „Šetnica uz Kupu“. Oznake su napravljene po standardu Hrvatskog planinarskog saveza. Uz financijsku podršku TZ grada Karlovca članovi HPD-a Martinščak realizirali su ovaj projekt koji će biti na korist svim zaljubljenicima prirode i planinarima. Staza ima GPS zapis i bit će upisana u službenu evidenciju staza pri HPS-u.

Ova je šetnica, kao i obilaznica „4 rijeke karlovačke„  izvrsna prilika za tjelesnu aktivnost korisnu zdravlju kao i za upoznavanje okolice Karlovca.  Staza na svome putu prati dobrim dijelom tok rijeke Kupe. Članovi HPD Martinščak često ovom stazom idu do planinarske kuće „Ivanova hiža“ te se od tuda rodila i ideja da bi se ista ta šetnica mogla markirati kako bi bila na korist i ostalim planinarima i zaljubljenicima u šetnju i prirodu.

Upravo Turistička zajednica grada Karlovca i HPD Martinščak prepoznaju vrijednost prostora uz jednu od karlovačkih rijeka, rijeke Kupe koja prolazi središtem grada. Stoga je označena planinarskim markacijama i planinarskim putokaznim pločama kako bi je na siguran i lakši način mogli koristiti svi koji se zateknu u našem predivnom gradu, izjavio je Davor Protulipac, tajnik HPD-a Martinščak

Staza

Staza je veoma lagana za šetnju jer ima samo jedan uspon koji nije preveliki i pogodna je za one slabije kondicije ili zdravstvenog stanja koje im ne dopušta teže uspone i staze. Šetnica počinje u karlovačkoj gradskoj četvrti Dubovac, na desnoj obali Kupe uz Most grada Alessandrije. Dugačka je 6 km, a njen kraj ujedno je početak planinarske obilaznice 4 rijeke karlovačke koja povezuje sve četiri karlovačke rijeke.

Ova šetnica uz Kupu još je jedan vrijedan sadržaj za ljubitelje aktivnog odmora. Sadržaji i aktivnosti na otvorenom koji se mogu koristiti tijekom cijele godine od izuzetne su nam važnosti. Zahvalni smo članovima HPD-a Martinščak što su nas i ovaj puta prepoznali kao partnere, te aktivno rade na markiranju staza.“ rekla je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content