Naslovnica Novosti Kina zabranila brdske utrke nakon smrti 21 trkača

Kina zabranila brdske utrke nakon smrti 21 trkača

Gorštaci
Trail run

22. svibnja, tijekom planinskog maratona u kineskoj provinciji Gansu u Kini, od hipotermije je stradalo više od dvadeset natjecatelja.

Vijesti koje su imale puno odjeka i na međunarodnoj razini navele su Kinu da donese pivremenu odluku o zabrani svih “visoko rizičnih sportskih događaja s nejasnim odgovornostima upravljanja, nesavršenim pravilima i nejasnim sigurnosnim standardima”, javlja The Guardian.

Tu spadaju ultramaratoni, trail trčanje i wingsuit. Trenutna zabrana ima za cilj omogućiti Generalnoj upravi sporta (GAS) da pregleda propise ovih sve popularnijih sportskih događaja kako bi osigurala sigurnost.

Nakon tragedije prošlog mjeseca, Kina je iznijela teške kritike na utrku, a posebno na organizatore, koji su se pokazali nespremnima u procjeni meteoroloških rizika, neadekvatnim planovima za izvanredne situacije i sposobnošću upravljanja krizom koja je na kraju usporila intervenciju spasitelja.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content