Naslovnica Video VIDEO: Upoznajte čovjeka koji se penjao na Everest u kratkim hlačama

VIDEO: Upoznajte čovjeka koji se penjao na Everest u kratkim hlačama

Gorštaci

Ovaj osebujni Nizozemac vlasnik je više od 20 svjetskih rekorda u izlaganju hladnoći te je zasluženo dobio nadimak The Iceman (Ledeni čovjek).

Između ostalog postavio je Guinnessov svjetski rekord u plivanju pod ledom i produljenom dodiru cijelog tijela s ledom, a još uvijek drži rekord u bosonogom polumaratonu na ledu i snijegu. Te podvige pripisuje svojoj Wim Hofovoj metodi (WHM), kombinaciji čestog izlaganja hladnoći, tehnika disanja i meditacije. Hof je bio predmet nekoliko medicinskih procjena i knjige istraživačkog novinara Scotta Carneyja.

Nama možda najzanimljiviji poduhvat napravio je 2007. godine. Hof se popeo na visinu od 7 200 metara na Mount Everestu ne noseći ništa osim kratkih hlača i cipela, ali je odustao od pokušaja zbog opetovane ozljede stopala. Godinu dana ranije popeo se do Gilman’s Pointa na visini od 5 756 m na Kilimandžaru s novinarom Scottom Carneyem. Taj događaj kasnije je dokumentiran u knjizi “What Doesn’t Kill Us“.

Screenshot: Youtube

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content