Naslovnica Hrvatska Poziv na javnu raspravu o nacrtu Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Poziv na javnu raspravu o nacrtu Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Gorštaci
Velebit

Izvršni odbor HPS-a otvorio je javnu raspravu o nacrtu Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina te poziva planinarske udruge članice HPS-a i planinare na iznošenje mišljenja i prijedloga.

Riječ je o programskom dokumentu HPS-a kojemu je cilj kroz širu raspravu i usuglašavanje unutar planinarske udruge utvrditi načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno istaknuti povijesnu i sadašnju ulogu planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Inicijalni tekst Deklaracije priredila je Komisija za zaštitu prirode HPS-a, koristeći niz izvora i dokumenata kojima se uređuju uloge i zadaće u zaštiti prirode. Putem javne rasprave Komisija za zaštitu prirode želi članstvo dodatno senziblizirati na promišljanje te uključiti u utvrđivanje zajedničkih ciljeva i zadaća planinarske udruge u zaštiti planinske prirode.

Javna rasprava o nacrtu Deklaracije otvorena je do 31. kolovoza 2021. Mišljenja i prijedloge prikuplja Komisija za zaštitu prirode HPS-a, putem elektroničke adrese zastita.prirode@hps.hr. Nakon javne rasprave i pribavljanja mišljenja i prijedloga planinarskih udruga Komisija za zaštitu prirode i Izvršni odbor HPS-a utvrdit će konačan tekst prijedloga Deklaracije te ga predložiti na usvajanje Skupštini HPS-a.

Ovdje preuzmite:
Nacrt Deklaracije o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Izvor i više informacija: hps.hr

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content