Naslovnica Izdvojeno Video: Spektakularni povratak “Vatrenog slapa”

Video: Spektakularni povratak “Vatrenog slapa”

Gorštaci

Vatreni slap je fenomen koji se javlja jednom na godinu. U veljači sunčeve zrake padaju na vodopad pod takvim kutem da se odbijaju o granit iza vodopada, dajući vodi jarko crvenkastu boju što stvara iluziju tekuće lave ili vatre. Ovaj prirodni fenomen traje približno dva tjedna.

Vodopad se sastoji od dva potoka visine oko 480 m, koji teku niz impozantnu 650 metara visoku granitnu liticu. Vizualno izgleda kao rep konja, pa je tako dobio i ime.

Horsetail vodopad nalazi se u Nacionalnom parku Yosemite, a prošle je godine, zbog male količine vode razočarao je velik broj fotografa. Ove godine “Vatreni slap” se vratio.

Rezervacije potrebne za izbjegavanje okupljanja

Nacionalni park Yosemite već tjednima pokušava, u skladu s epidemiološkim smjernicama, organizirati dolazak turista i brojnih fotografa koji su se do prošle godine okupljali bez ikakvih ograničenja, a ove godine potrebne su rezervacije. Fenomen svake godine ne privlači samo znatiželjne turiste, već i profesionalce iz svijeta fotografije. Za mnoge fotografe ovaj događaj je postao prava opsesija.

Screenshot: Youtube

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više