Naslovnica Hrvatska Službeno otvoreno obnovljeno Planinarsko sklonište Bitorajka

Službeno otvoreno obnovljeno Planinarsko sklonište Bitorajka

Gorštaci
Bitorajka

Nakon temeljite obnove koja je bila rezultat čistog entuzijazma i ljubavi prema planinarenju, Planinarsko sklonište Bitorajka nedavno je službeno otvoreno. Ova malena drvena brvnara, koja se smjestila u blizini vrha planine Bitoraj, postala je istinsko utočište za planinare.

Priča o obnovi Planinarskog skloništa Bitorajka datira unazad nekoliko desetljeća, sve do ranih 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su članovi Planinarskog društva Bitoraj prvi put položili temelje ovom skloništu. Njihova vizija bila je stvoriti mjesto gdje će planinari moći pronaći utočište i okrijepu tijekom svojih avantura u prirodi. No, nizom događaja i promjena tijekom godina, sklonište je završilo u rukama članova PD Tuhobić koji su nastavili san i obnovili ga.

Današnja Bitorajka predstavlja jednostavnu drvenu brvnaru s blagovaonicom u prizemlju i spavaonicom za desetak osoba u potkrovlju. Ona je primarno namijenjena za noćenje planinara, a svaki posjetitelj treba ponijeti vreću za spavanje kako bi osigurao svoju udobnost. Unatoč svojoj skromnosti, sklonište nudi sve što je potrebno za osnovni komfor na planinarenju. Opskrbljena je vodom koja se skuplja u cisterni pokraj skloništa.

Informacije i foto: PD Tuhobić

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content