Naslovnica Novosti Proljeće na Monte Rosi: Capanna Gnifetti je otvorena

Proljeće na Monte Rosi: Capanna Gnifetti je otvorena

Gorštaci
Capanna Gnifetti

Napokon je stiglo proljeće čak i na najvišim nadmorskim visinama Monte Rose. Capanna Gnifetti (3647 m), nakon snijega početkom svibnja, uspjela je prošli vikend otvoriti svoja vrata planinarima. U Capanna Margherita (4554 m) započinje odbrojavanje za ponovno ljetno otvaranje, koje je planirano za 19. lipnja 2021. godine.

Povratak u Capanna Gnifetti

Capanna Gnifetti, planinarski dom smješten na 3647 metara nadmorske visine na ledenjaku Garstelet, obično je otvoren od 1. svibnja do 31. listopada 2021. No, kako se i očekivalo, prvi tjedni svibnja bili su sve samo ne proljetni.

U domu će biti moguće koristiti uslugu noćenja s doručkom ili polupansiona, i to za grupe od najviše 6 osoba s rezervacijom. Večera i doručak poslužit će se u sobi.

Ljetna sezona u Capanna Margherita

Capanna Margherita

Na službenim stranicama rifugimonterosa.it, gdje je moguće napraviti rezervaciju, trenutno čitamo da je ljetno otvaranje planinarskog doma na nadmorskoj visini od 4554 metra na Punta Gnifettiju, planirano od 19. lipnja do 5. rujna 2021. godine. Moguće je koristiti uslugu noćenja s doručkom ili polupansiona.

Za oba doma datumi otvaranja podložni su promjenama, a to prvenstveno ovisi o otvaranju žičara.

Foto: rifugimonterosa.it

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content