Naslovnica Novosti Od subote u Italiji ponovno otvorene žičare

Od subote u Italiji ponovno otvorene žičare

Gorštaci
Gondola

Talijanske vlasti donijele su uredbu o “Ponovnom otvaranju” koja je objavljena u Službenim novinama 18.05.2021. godine. Uredba je donesena nakon poboljšanja epidemiološke slike te sve većeg broja cijepljenih građana.

Između ostalog, ova uredba dozvoljava ponovno otvaranje žičara na skijalištima, koje će od subote, 22. svibnja 2021. godine, ponovo biti u funkciji za javnost, a ne samo za natjecateljske skijaše.

Ponovno otvaranje donosi olakšanje u sektoru planinskog turizma i posebno veseli sva ona skijališta koja će moći uživati barem u ljetnoj sezoni.

“Otvaranje je bilo ključno za vraćanje povjerenja cijelom sektoru, a prije svega za zapošljavanje, jer gubimo puno visokokvalificirane radne snage – komentirala je predsjednica ANEF-a, Valeria Ghezzi – Bilo je paradoksalno da je postojao datum otvaranja dvorana u zatvorenom, ali ne i datum otvaranja žičara”.

Nakon otvaranja trebati će se držati sigurnosnih smjernica.

Protokol koji za cilj ima osigurati minimalan rizik od zaraze na planini obuhvaća mjere poput ograničavanja maksimalnog broja dnevnih karata koje se mogu prodati (po mogućnosti prodaja putem interneta), poštivanje razmaka u gondoli od 1 metra te ostale preventine sigurnosne radnje. Za veća područja, koje se šire izvan regionalnih granica, predviđa se uska suradnja između više regija kako bi se osiguralo poštivanje mjera.

Foto: Pixabay

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content