Naslovnica Događanja Premužićeva staza slavi 90. rođendan

Premužićeva staza slavi 90. rođendan

Gorštaci

Park prirode Velebit i Nacionalni park Sjeverni Velebit u suradnji organiziraju proslavu kojom će obilježiti 90. godišnjicu Premužićeve staze, jednog od najznačajnijih remek-djela suhozidnog graditeljstva u Hrvatskoj.

Proslavom se želi predstaviti ovo remek-djelo suhozidnog graditeljstva kojim se danas u suvremenim okolnostima, baš kao nekad, upravlja s visokom sviješću o nužnoj povezanosti čovjeka s prirodom, ali i istaknuti kulturna vrijednost Premužićeve staze s ciljem očuvanja prirode, baštine i krajolika za buduće naraštaje.

Za tu prigodu pripremljen je dvodnevni program koji će se održati 13. i 14. srpnja 2023. godine. Program predviđa promociju vodiča “Premužićeva staza” autora Alana Čaplara (13. srpnja) na Baškim Oštarijama te planinarenje Premužićevom stazom od Zavižana do Alana (14. srpnja).

Za potrebe programa 14. srpnja 2023. g. bit će organiziran prijevoz autobusom iz Krasna do Zavižana (okupljanje u 8,30 h ispred Upravne zgrade NP Sjeverni Velebit), te povratak u večernjim satima s Alana u Krasno. Hodanje traje 5-6 sati (12 km), potrebna oprema: gojzerice ili tenisice za planinarenje, slojevita odjeća, voda. Broj mjesta u autobusima je ograničen te Vas molimo da se prijavite na vrijeme putem obrasca za prijavu koji se nalazi u opisu profila. Prijave zaprimamo do 10. srpnja 2023. godine.

Više detalja možete vidjeti na pozivnici u prilogu. Ulazak na sva događanja je slobodan.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content