Naslovnica Recenzije Iskustva s gojzericama TRANGO TECH LEATHER GTX

Iskustva s gojzericama TRANGO TECH LEATHER GTX

Aleksandar

Prije neka dva mjeseca odlučio sam se na kupovinu novih gojzerica. Izbor nikad nije jednostavan ali u uvjetima smanjenje ponude na tržištu te na temelju same udobnosti. Posjet Iglu Športu me doveo do toga da po prvi puta isprobam La Sportivu. Već od prve ove gojzerice na moju nogu sjedaju savršeno, čvrsto fiksirana peta, poprilično lagane.

Prvih nekoliko izleta bilo je po zemljanom terenu Ivančice. Nema potrebe za razgaživanjem, cipela sjeda na nogu stabilo i nema proklizavanja. Prednji dio stopala ima dovoljno mjesta, lagane su a čvrste. Obzirom da srednji dio gojzerice nije zaštićen gumom, to doprinosi savitljivosti te je vrlo ugodna za hodanje. No to ne znači da je previše savitljivo, mislim da sa poluatomatskim derezama neće biti problema, ali to ću testirati dok dopuste uvjeti. Jedini “hot spot” je gornja strana stopala prema gležnju zbog načina kako vezice fiksiraju stopalo. To je nešto što vjerujem da će s vremenom nestati te ne uzrokuje žuljeve i slično.

Prvi ozbiljniji izlet je bio na Planjavu, ukupno gotovo 9 sati alpskog terena. Pokazale su se odličnima, stabilne na zemlji i kamenu. Obzirom na kožnu vanjsku konstrukciju dišu manje od sintetike no čvršće su. Vezice se dobro drže, ne popuštaju to dobro fiksiraju nogu.  Volio bih da je prisutna puna zaštita gumom, ovako imam osjećaj da će s vremenom doći do oštećenja srednje dijela. 

Nakon Planjave sljedila je Dinara. Ponovno 8 sati raznolikog terena. Zemlja, kamen, trava. Hod je vrlo stabilan. 

U nastavku sljedi nekoliko fotografija stanja gojzerica nakon navedenih izleta.

Prednji dio gojzerice se dobro drži mada se vide manja oštećenja od kamena
Zona za penjanje funkcionira vrlo dobro na suhom kamenu ali se vidi trošenje
Generalno stanje gojzerica je vrlo dobro, prilagođavaju se nozi
Vide se manja oštećenja bočnog dijela, ali to je bilo za očekivati
Također i s vanjske strane
Postoji naznaka habanja đona, posljedica mnogo prohodanog kamena.
Sve u svemu, vrlo dobra gojzerica za mnoge terene, no ne bi je preporučio za spuštanje po siparu.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content