Naslovnica Hrvatska 60. godina HGSS Stanice Rijeka

60. godina HGSS Stanice Rijeka

Gorštaci
60. godina HGSS Stanice Rijeka

HGSS Stanica Rijeka, u petak 25.11.2022., u Gradskoj čitaonici na Trsatu, Rijeka održala je predstavljanje knjige o 60 godina rada i djelovanja.

Iako je prava 60-godišnjica stanice bila prije dvije godine (Stanica Rijeka osnovana je 12.06.1960.) obilježavanje ovog jubileja je pomaknuto jer je posljednje dvije godine bilo vrijeme epidemije koronavirusa te se nismo mogli družiti i sastajati.

U predstavljenoj knjizi nalazi se mnoštvo podataka i informacija na temelju činjenica i arhive HGSS-a i Hrvatskog planinarskog saveza. Knjiga se sastoji od niza zanimljivih priča i izvještaja s posebno zanimljivih akcija koje su obilježile rad Stanice Rijeka. O nastanku knjige govorila je Maja Kriška, dok je knjigu predstavio Zdenko Vidmar.

Prije predstavlja knjige, pročelnik riječke stanice, Marko Andrić, ukratko je upoznao mnogobrojne posjetitelje o osnovama Gorske službe spašavanja te detaljno ispričao o jednom radnom danu Stanice Rijeka kada su imali dvije uzastopne akcije.

U Stanici Rijeka je 59 članova, od kojih su 42 spašavatelji, osam je pripravnika i devet suradnika. U sastavu stanice nalaze se i tri ekipe s potražnim psima.

Izvor: hps.hr

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content