Naslovnica Novosti Wi-Fi stigao na Kilimandžaro

Wi-Fi stigao na Kilimandžaro

Gorštaci
Kilimandžaro

Kilimandžaro, najviša planina u Africi i najveća samostojeća planina na svijetu ima novu širokopojasnu mrežu koja će penjačima omogućiti pristup pouzdanom Wi-Fi internetu, objavio je ovaj tjedan dužnosnik vlade Tanzanije.

Nape Moses Nnauye, tanzanijski ministar informiranja, komunikacija i informacijske tehnologije izjavio je da je prije bilo “malo opasno” za posjetitelje i nosače na planini bez internetske usluge. Procjenjuje se da svake godine 35 000 ljudi pokuša uspon na vrh Kilimanjara, a oko trećine njih mora se spustiti zbog visinske bolesti i drugih problema. Prema riječima ministra, primarna svrha interneta na tim visinama trebala bi biti mogućnost brzog prijavljivanja hitnih slučajeva i slanje pomoći u slučaju potrebe.

Nova širokopojasna mreža, koju je postavila Tanzania Telecommunications Corp. u državnom vlasništvu, omogućit će penjačima pristup pouzdanom Wi-Fi internetu do nadmorske visine od 3 720 metara, a plan je da se do kraja ove godine ponudi puna pokrivenost do samog vrha planine.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content