Naslovnica Video VIDEO: Susret planinara i medvjeda na uskoj stazi

VIDEO: Susret planinara i medvjeda na uskoj stazi

Gorštaci

Dok je hodala stazom Mt. Wilson nedaleko od Los Angelesa, planinarka je imala je iznimno blizak susret s crnim medvjedom.

U opisu objašnjava kako se nije mogla okrenuti i potrčati ili skrenuti sa staze zbog same konfiguracije staze na na kojoj se našla. Stoga je umjesto toga ostala na miru i sabrana te se nadala najboljem dok je medvjed prolazio pokraj nje.

Evo što je izjavila uz video:

“Ovo je crni medvjed (u Kaliforniji) i općenito ih se lako prestraši. Radila sam u Nacionalnom parku Yosemite gdje sam prošla obuku kako se ponašati prilikom susreta sa medvjedom i u odjelu za potragu i spašavanje, tako da sam dobro upoznata s njihovim ponašanjem i govorom tijela. Znam da je to MEDVJED i da može napraviti ozbiljnu štetu, ali bila sam na stazi na kojoj ne bih mogla pobjeći medvjedu koji se spuštao nizbrdo ili ga natjerati da se vrati stazom. Znajte da da sam u Montani ili bilo gdje drugdje na svijetu, definitivno NE bih stajala tamo i čekala da prođe.”

Crni medvjed ili ne, svaka joj čast na hrabrosti i mirnoći!

Izvor: @pham.victoria

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content