Naslovnica Novosti Video: Otvorena nova ferata u Sloveniji – Ferata Dobršnik

Video: Otvorena nova ferata u Sloveniji – Ferata Dobršnik

Gorštaci
https://www.youtube.com/watch?v=3jPusje1Z5g&ab_channel=AktivenLajf

U klancu Dobršnik iznad Hrušice, koji je poznat prije svega po brojnim slapovima, otvorena je nova ferata. Lagana, ali vrlo lijepa ferata pogodna je za početnike i obitelji s djecom. Svečano je otvorena u srijedu, 3. kolovoza, a već prvog dana privukla je brojne znatiželjnike.

Ocjena ferate je B ( i C prema vrhu). Duga je 1000 metara te se savladava visina od 270 metara.

Pristup

Do početka ferate potrebno je oko 15 minuta, za uspon oko sat i 15 minuta te za spust još 15 minuta.

Parkira se na velikom parkiralištu u Hrušici.
Na kraju parkirališta je žuti znak koji usmjerava dalje kroz naselje, prema ferati. Put do ferate je dobro označen te je potrebno samo pratiti žute putokaze.

Upozorenje!

Nikada se ne spuštajte penjačkim putem, već markiranim šumskim putem. Od 31. listopada do 1. travnja ferata će biti zatvorena. Korištenje ferate moguće je samo uz odgovarajuću opremu (kaciga, samoosiguravajući komplet, prikladna obuća i odjeća). Pojedini kompleti samoosiguravajuće opreme su također dostupni za najam (uz nadoplatu) u obližnjoj pizzeriji Trucker uz prethodni dogovor ili rezervaciju.

Penjanje je zabranjeno neiskusnim penjačima i maloljetnim osobama bez pratnje punoljetne osobe. Ne ulazite u slučaju oluje, snijega ili noću. Opasnost od poplava! Nikada ne koristite rutu za penjanje za spuštanje. Silazak je markiranom šumskom stazom.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content