Naslovnica Svijet Video: Mačka pratila planinare do vrha švicarske planine od 3000 metara

Video: Mačka pratila planinare do vrha švicarske planine od 3000 metara

Gorštaci

Cyril i Erik Rohrer uspinjali su se prema vrhu snijegom prekrivene planine Britsen (3,073 m) u Švicarskoj, kada su na visini od oko 1200 metara začuli mijaukanje i primjetili mačka.

“Bilo je 4:30 ujutro, stigli smo do 1200 metara visine kad smo iz šume začuli mijaukanje. Ugledali smo uplašenu i zbunjenu mačkicu koja nam se pridružila te se s nama popela do vrha od 3000 metara”, rekli su Cyril i Erik Rohrer.  

“Počela je drhtati i šape su joj počele krvariti od tvrdog snijega. Kad je bila previše iscrpljena da hoda uzbrdo, podizali smo je i nosili. Definitivno smo bili zbunjeni. Bilo mi je stvarno žao mačke. Bila je doista iscrpljena na grebenu ispod vrha.”

“Druga skupina planinara, koja nas je pretekla na usponu prema vrhu vratila ju je u nizinu i predala vlasnicima. Kasnije smo doznali da je nestala prije četiri dana, a slijedila je i ostale planinare do samoga vrha. Dakle, do vrha je stigla čak tri puta! Životinje su puno žilavije od ljudi i nikad se ne predaju unatoč bolovima”, rekao je Cyril.

Foto: Pixabay

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više