Naslovnica Događanja “Trofej Platak” – edukativna planinarsko-orijentacijska vježba

“Trofej Platak” – edukativna planinarsko-orijentacijska vježba

Gorštaci
Kompas

HPD Platak poziva sve zainteresirane planinare na zanimljivu i edukativnu planinarsko-orijentacijsku vježbu s druženjem na Platku. Ovim susretom se želi obnoviti tradicionalni “Trofej Platak” kao rekreativno kretanje po lijepom planinskom krajoliku na širem prostoru Platka.
Planinarska društva imat će priliku sudjelovati ekipno, s ekipama do pet članova koji će predstaviti svoje matično planinarsko društvo, a planinarski vodiči HPS-a orijentacijski poligon obilazit će individualno.

Lokacija i vrijeme

Planinarsko-orijentacijsko druženje započinje 13.6.2021. u 10:00 sati, ispred Malog doma na Platku. Svojem izvanrednom geografskom položaju Rijeka može zahvaliti da rekreaciju i aktivan odmor može organizirati vrlo uspješno u svojoj neposrednoj blizini, u bujnom zelenilu crnogoričnih šuma. Planinski masivi Snježnika, Platka, Risnjaka, Tuhobića, Bitoraja, Viševice i Bjelolasice omogućavaju bogat planinarski sadržaj.

Smišljenim programom organiziranog planinarenja uspješno se mogu umanjiti negativni utjecaji koje danas sve više nameće novi način života. Planina pruža čovjeku zadovoljstvo svojim ljepotama i čarima, ali stvara i brojne prepreke i opasnosti koje treba savladati da bi se po njoj moglo kretati. Savladati te prepreke u stanovitom vremenskom razdoblju upotrebom suvremenih pomagala, kao što su kompas, karte itd., osnova je planinarsko-orijentacijskog izazova.

Prvo planinarsko-orijentacijsko natjecanje sa ciljem razvijanja orijentacijskih vještina organizirao je PD Platak još 1959. godine, na inicijativu Branka Lončara, doajena riječkog planinarstva. To natjecanje nazvano je “Trofej Platak” jer se održavalo na terenima Platka i bilo je izrazito popularno jer su planinari tako imali upoznati i nepoznate kutke planinarskog lanca u blizini Rijeke.

Naglasak se stavlja na planinarsko druženje, pa susret nije natjecateljskog karaktera već je to orijentacijska vježba i druženje.

Program

NEDJELJA 13. 6. 2021.

VrijemeRasporedMjesto
10:00Prvi start za planinarske vodiče Mali dom na PlatkuMali dom na Platku
10:30Drugi start za članove planinarskih udruga Mali dom na PlatkuMali dom na Platku
11:00Dječji orijentacijski poligon Mali dom na PlatkuMali dom na Platku
17:00Uručenje Trofeja predstavnicima planinarskih udruga Mali dom na PlatkuMali dom na Platku

BITNO – Zbog epidemiološke situacije želimo smanjiti potencijalni kontakt između sudionika. Dođite na start/štand sukladno programu. Na tom mjestu sudionici će dobiti karte. U trenutku „perforiranja“ vaše startne kontrolne točke počinje vam se mjeriti vrijeme.

Pravila

  1. Pravo sudjelovanja imaju svi članovi Hrvatskog planinarskog saveza koji su sposobni baviti se planinarskim aktivnostima. Registracijom za sudjelovanjem potvrđujete da ste fizički sposobni za planinarskom aktivnosti u trajanju do 4 sata.
  2. Predstavnici planinarskih udruga mogu hodati u grupama 3 – 5 osoba. U slučaju većeg broja zainteresiranih iz jednog društva može se formirati više grupa iz jedne udruge.
  3. Planinarski vodiči hodaju individualno i sudjelovanje na “Trofeju Platak” im se računa kao vježba za obnovu vodičke licence.
  4. Sudionici se kreću na vlastiti rizik. Organizator nije odgovoran za bilo kakve ozljede ili materijalnu štetu nastalu prije, za vrijeme i nakon planinarsko-orijentacijskog druženja u sklopu „Trofeja Platak“.
  5. Obavezna oprema: kompas, redovna planinarska oprema
  6. Druženje će se održati bez obzira na vremenske prilike.
  7. Kotizacija po sudioniku 20,00 kn
  8. U slučaju nastanka posebnih okolnosti organizator zadržava pravo odgoditi druženje bez povrata startnine.
  9. Organizator može koristiti snimljene fotografije sudionika tijekom događanja za promotivne svrhe. Registracijom za sudjelovanje sudionici prihvaćaju da se fotografije snimljene tijekom aktivnosti mogu koristiti u promotivne i druge svrhe za HPD Platak.
  10. Druženje će se održati u skladu epidemiološkim mjerama.

Za više informacija posjetite hpd-platak.hr

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content