Naslovnica Hrvatska Ranjeni medvjed na sjeveru Hrvatske: Auto udario medvjeda kod Đurmanca

Ranjeni medvjed na sjeveru Hrvatske: Auto udario medvjeda kod Đurmanca

Gorštaci

Lovačko društvo Macelj Đurmanec izvijestilo da je 3. svibnja u 21.25 došlo do naleta osobnog vozila na medvjeda, i to na starom autoputu između pilane Župančić i skretanja za Smiljanovu grabu u pravcu Đurmanca.

Na mjestu događaja uzeti su uzorci dlake i izmeta te su poslani u Zagreb na Veterinarski fakultet. Lovačko društvo dobilo je potvrdu da se radi o medvjedu, te mole sve da prilikom odlaska u šumu budu na dodatnom oprezu. LD u suradnji s drugim institucijama poduzima mjere i radnje oko navednog događaja i trenutne situacije.

Medvjedi su se zadnjih tjedana pojavili u krajevima gdje to nije uobičajeno

U Sloveniji je u noći na srijedu ubijen medvjed i to blizu naselja Čermožište u općini Žetale. To se se desilo uz hrvatsku granicu blizu Maclja. Slovensko Delo piše da je lovac pucao u medvjeda starog tri godine jer ga je iznenadio u lovu. Silvio Korez, šef Lovačke udruge Žetala, rekao je za Štajerski tednik da je potpuno nezamislivo da je medvjed na njihovu području.

Prema pisanju slovenskog Dela, krajem ožujka uočeni su medvjedi na području Uršlje gore, a kasnije na području Kozjaka, Pohora, Petrovča, Radeča i Lipoglave.

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više