Naslovnica Novosti Osiguran novac za obnovu i uređenje Premužićeve staze i Velebitskog botaničkog vrta

Osiguran novac za obnovu i uređenje Premužićeve staze i Velebitskog botaničkog vrta

Gorštaci
Premužićeva staza

Nacionalni park Sjeverni Velebit i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisale su ugovor o financiranju dva projekta, a odnose se na obnovu i uređenje Premužićeve staze te poučne staze u Velebitskom botaničkom vrtu.

Projektom će se urediti staze, postaviti stolovi i klupe te niz edukativnih ploča i signalizacije za posjetitelje, sve kako bi se povećala dostupnost rekreacijskih i zdravstvenih koristi šuma, bogate kulturne baštine, uz podizanje spoznaje o važnosti očuvanja šuma i biološke raznolikosti, uslugama šumskih ekosustava te ekološkoj mreži NATURA 2000.

“Procijenjeni iznos potpore za projekt obnove Premužićeve staze odobren je u iznosu od 407.247,50 kn,  a projekt poučne staze u Velebitskom botaničkom vrtu u iznosu od 361.910,00 kn. Sredstva potpore osigurana su iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega EU kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sudjeluje s 85 % udjela, a RH s 15 % udjela. Kroz projekt će se urediti staze, postaviti stolovi i klupe i niz edukativnih ploča i posjetiteljske signalizacije, kako bi se povećala dostupnost rekreacijskih i zdravstvenih koristi šuma, bogate kulturne baštine koja nam je dana u naslijeđe, uz podizanje spoznaje o važnosti očuvanja šuma i biološke raznolikosti, uslugama šumskih ekosustava te ekološkoj mreži NATURA 2000.”, priopćava NP Sjeverni Velebit.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content