Naslovnica Zanimljivosti Novi smjer na penjalištu Velike Grede

Novi smjer na penjalištu Velike Grede

Gorštaci
Velika greda

Dana 28.3.2023. postavljen je novi penjački smjer na Penjalištu Velika Greda u blizini grada Otočca, a postavili su ga članovi Avanturističkog kluba Annapurna iz Otočca. Penjački smjer ima ocjenu težine 6c+ i dužinu od 18 metara, a nazvali su ga “Godišnji odmor”. Do sada je na toj lokaciji penjališta postavljeno deset penjačkih smjerova, pa tako sad penjači imaju u tom sportu veću mogućnost izbora težine i dužine penjanja, iako je potrebno još dosta ulaganja. Članovi Pak Annapurne imaju želje u skoroj budućnosti za zajednicu označiti planinarske staze, postaviti roštilj i klupe sa stolovima za odmor te izgraditi mali drveni bivak (sklonište) za prenoćiti uz stijenu.

Avanturistički klub Annapurna je jedina udruga u Ličko-senjskoj županiji koja sa svojim članovima volontira na izgradnji penjališta, a zbog nedovoljnog zanimanja lokalne zajednice za ovakvu vrstu sporta bore se kao protiv “vjetrenjača” kako bi ostvarili veći pomak, što nije slučaj u razvijenijim županijama i gradovima čiji mentalitet je bliži zapadu, kazali su nam iz Avanturističkog kluba Annapurne. Također navode kako već sad na penjalište dolaze penjači širom Hrvatske.

Više o penjalištu i smjerovima možete saznati na Penjalište Velika Greda

Fotografije: S. Piršljin / M. Krznarić

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content