Naslovnica Hrvatska Još jedno sklonište uništeno: Planinarsko sklonište “Orlovo gnijezdo” potpuno je devastirano te nije za upotrebu.

Još jedno sklonište uništeno: Planinarsko sklonište “Orlovo gnijezdo” potpuno je devastirano te nije za upotrebu.

Gorštaci

Prenosimo cijelu objavu HPD-a Ante Bedalov:

Planinarsko sklonište „Orlovo gnijezdo“ potpuno je devastirano te nije za upotrebu.Teško je opisati što osjećate kad zateknete takav rušilački pohod, toliki bijes prema objektu koji služi za opće dobro. Razbijeni su prozori, vrata, stol i banzi su bačeni niz liticu, stakla i smeća ima na sve strane…

Dva stara stabla sa strane skloništa su nasilno iscijepana, a služila su planinarima, ljubiteljima prirode i izletnicima za hladovinu. Dokle ide ljudska zloća??? Osim „Orlovog gnijezda“, zatekli smo dosta oštećenja i na planianrskoj kući “Pod Koludrom”. Tamo je razbijena vanjska rasvjeta. Betonskim blokovima udaralo se po vratima podruma gdje je katanac razbijen. Slomljeni su nasadi ružmarina ispred kuće, poklopac gustirne je bačen, vanjska stolica i kanta bačene su u gaj itd.

Planinari HPD-a “Ante Bedalov” u toku 4. i 5. mjeseca planiraju radne akcije obnove planinarskog skloništa “Orlovo gnijezdo” i planinarske kuće “Pod Koludrom”. Jer ne znamo rušiti. Jer znamo samo graditi, surađivati i pomagati jedni druge. Jer volimo prirodu, ljude i cijenimo ljudski rad.

Starije, ali i naše planinarske generacije obvezuju nas da popravimo uništene objekte. Ova nemila djela ćemo, naravno, službeno prijaviti policiji i medijima s ciljem da se odgovorne pojedince pronađe i kazni. Ova objava je ujedno i poziv svim ljudima i institucijama dobre volje da pomognu u renoviranju uništenih objekata.

Izgradimo zajedno sretniju budućnost sviju nas!

Cijelu objavu možete pročitati na facebook.com/hpd.ante.bedalov

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content