Naslovnica Novosti Dvije helikopterske intervencije HRZ-a i HGSS-a

Dvije helikopterske intervencije HRZ-a i HGSS-a

Gorštaci

Jučer, nakon dojave u 09:55, članovi HGSS stanice Split, Ispostava Omiš uputili su se prema skloništu “Luda kuća” te su do unesrećene stigli u 10:40. Zbog ozljede potkoljenice, unesrećena nije mogla hodati te je zbog procjene da bi transport nosilima bio dugotrajan i opasan pozvan helikopter HRZ-a iz Divulja. Unesrećena je nakon pružene prve pomoći u 11:45 prevezana do heliodroma Firule u Splitu gdje je predana ekipi Hitne medicinske pomoći.

Intervencija iz zraka na Pelješcu

Nedugo nakon uspješne akcije na Omiškoj Dinari ekipa letača spašavatelja još je jednom helikopterom HRZ-a poletjela u pomoć ovaj put na Pelješac

HGSS stanica Orebić dobila je poziv za pomoć planinaru kojem je pozlilo kod spusta sa Svetog Ilije. Zahvaljujući prisebnosti njegove kćerke koja je službi poslala fotografije mjesta na kojem su se sklonili u hlad, locirani su vrlo brzo.

Zbog zdravstvenog stanja unesrećenog planinara, velike vrućine i udaljenosti od ceste angažiran je helikopter HRZ-a. Dok je helikopter letio prema Orebiću, članovi HGSS Stanice Orebić došli su do iznemoglog planinara, pružili mu prvu pomoć, hidrirali ga te mu dali kisik.

Po dolasku helikoptera jedan je spašavatelj spušten iz helikoptera, unesrećeni je pripremljen za transport, te podignut vitlom u letjelicu. Po spuštanju helikoptera na nogometno igralište u Orebiću koje služi kao heliodrom, planinar je pregledan od dežurnog liječnika HMP Orebić, stabiliziran i dalje helikopterom transportiran u KBC Split.

U akciji je sudjelovalo 5 članova HGSS Stanice Orebić. Akcija je okončana u 14.02 sati.

Izvor: HGSS

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content