Naslovnica Događanja ZAVIŽAN CHALLENGE 2020 – biciklom od Senja do Zavižana

ZAVIŽAN CHALLENGE 2020 – biciklom od Senja do Zavižana

Gorštaci
Zavižan Challenge 2020

Zahtjevniji nego Grossglockner Hochalpenstrasse i mnogi drugi poznati planinski usponi!

BBK Senj posljednjih 20 godina organizira najveću jednodnevnu brdsku biciklističku utrku u Hrvatskoj “Uspon na Zavižan”, koja je svake godine okupljala više 300 hrvatskih i stranih sudionika u Senju. Nažalost, zbog epidemije koronavirusa utrka je ove godine otkazana. “Međutim, željeli smo ipak organizirati događaj koji bicikliste dovodi do Zavižana uz pridržavanje pravila o socijalnoj distanci i tako je nastala ideja o prvoj  virtualnoj utrci. Na Zavižan Challenge-u očekujemo više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te vjerujemo da će projekt značajno doprinijeti obogaćivanju turističke ponude ovog dijela Jadrana i privlačenju domaćih i stranih turista sklonih aktivnom odmoru”, kazao je Dario Štokić, predsjednik BBK Senj.

O utrci

Virtualna utrka odvija se na tradicionalnoj trasi utrke Uspon na Zavižan, koja je unatrag dvadeset godina najveća jednodnevna utrka brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Većinom uzbrdo od Senja (0 m) do Zavižana (1594 m), dužine 38 kilometara, s usponom od 1650 metara, koji polovično čine asfalt i makadam. S početkom u srednjovjekovnom gradu Senju i završetkom u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, ruta nudi prekrasan pogled na planine, obalu i otoke te je označena vidljivim crvenim oznakama koje ne možete promašiti. 
Želiš pokušati? Jednostavno je: jedino što je potrebno je bilo koji uređaj ili aplikacija koja bilježi tvoju izvedbu (Strava, Endomondo, Garmin i mnogi drugi) te registracija na ovoj stranici.
Cijena startnog paketa iznosi 80 HRK (cca 10 EUR) i sadrži:

  • ulaz u Nacionalni park Sjeverni Velebit
  • kavu prije starta
  • bidon bočicu
  • besplatno pivo kao šlag na kraju 😊
     

Dođi u Senj do 31.10.2020. i izazovi sebe, svoj bicikl i ostale sudionike

Više informacija na: BBK Facebook stranici ili službenoj stranici Zavižan Challenge 2020

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više