Naslovnica Novosti Slovenija: Požar na padinama Potoške gore, u pomoć stiže i kanader iz Hrvatske

Slovenija: Požar na padinama Potoške gore, u pomoć stiže i kanader iz Hrvatske

Gorštaci

U okolici Preddvora, prema izletištu Baba iznad mjesta Potoče, je u ponedjeljak u popodnevnim satima izbio požar velikih razmjera. Požar je zahvatio oko 500 hektara livada i šuma. Izgorjeli su i neki objekti, a šteta je velika. Pristup je zabranjen sve dok se intervencija odvija na tom području. Policija upozorava sve planinare da izbjegavaju to područje.

🆕️🆕️SPREMEMBA lokacije‼️ Letalo bo 💧vodo zajemalo iz Bohinjskega jezera Občina Bohinj – uradna stran. ❌️Odstranite se…

Objavljuje Policijska uprava Kranj / Police Directorate KranjUtorak, 29. ožujka 2022.

Požar je još uvijek aktivan iznad naselja, ali stambeni objekti trenutno nisu ugroženi. Također, evakuacija stanovnika za sada nije potrebna jer se vatra širi prema vrhu planine.

Torek, 29.3. Preddvor, Potoče. Na pobočju še vedno 🔥gori. Poleg ognja velika vročina. ❌️Prepoved zadrževanja na območju intervencije, ki zajema veliko območje nad krajem Potoče. Zaprta tudi cesta na Jakoba. Gasilsko reševalna služba Kranj / Fire & rescue service Kranj 🚁Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces

Objavljuje Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj u Utorak, 29. ožujka 2022.

U gašenju požara pomažu i tri helikoptera Slovenske vojske. Ministar obrane Matej Tonin, koji je pregledao mjesto požara, rekao je da će za srijedu biti osigurana ukupno četiri helikoptera.

Aktiviran je i hrvatski vatrogasni zrakoplov canadair koji će uzimati vodu u Bohinjskom jezeru.

Info: 24ur.com

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content