Naslovnica Hrvatska Jubilarni 40. Papučki jaglaci

Jubilarni 40. Papučki jaglaci

Gorštaci
Papučki Jaglaci

Jedna od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, jedinstvena priča koja slavi početak proljeća, ljubav prema prirodi i planinarenju ove će godine doživjeti svoje jubilarno, 40. izdanje. Tradicionalni proljetni izlet planinarskim stazama Papuka pod nazivom “Papučki jaglaci” održat će se u nedjelju 20. ožujka. Na Papučkim jaglacima redovito se svake godine u Velikoj i prostorima kod Velika okuplja mnogo planinara i izletnika iz svih krajeva Hrvatske.

Slika.Sudionici Papučkih jaglaca mogu i ove godine birati između nekoliko predloženih staza. U laganoj šetnji moguće je uputiti se na vrhove Lapjak i Nevoljaš, doći do planinarske kuće Trišnjica ili proći Stazom jaglaca, dok oni željniji i spremniji za duže planinarenje mogu odabrati put do Jankovca, Mališćaka ili Češljakovačkog visa.

Na povratku sve sudionike pohoda na mjestu polazišta, poznatim veličkim livadama, čeka sadržajan program i osvježenje. Organizator pohoda je Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege.

Podrobnije informacije dostupne su na web stranici hpd-sokolovac.hr

Info: hps.hr

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content