Naslovnica Hrvatska „Ne ostavljaj tragove“ – akcija Hrvatskog planinarskog saveza

„Ne ostavljaj tragove“ – akcija Hrvatskog planinarskog saveza

Gorštaci
Akcija Ne ostavljaj tragove

Komisija za zaštitu prirode HPS-a poziva zainteresirane planinare da osmisle i predlože poučne slogane u skladu s konceptom „Ne ostavljaj tragove“.

“Ne ostavljaj tragove” je koncept zaštite okoliša i prirode koji se primjenjuje na sve aktivnosti koje uključuju provođenje slobodnog vremena u prirodi, a i šire. Ideja je jednostavna – mjesta koja obilazite ostavite u stanju jednakom ili boljem nego što ste ih zatekli. Za to su potrebni znanje, etika i dobre odluke.

Na stranicama Hrvatskog planinarskog saveza možete pronaći upitnik putem kojega možete upisati vaše poučne slogane kojima se vodite dok boravite u prirodi. 

Najbolje slogane odabrat će Komisija za zaštitu prirode HPS-a te ih objaviti na edukativnom plakatu “Ne ostavljaj tragove” 2020 a autore nagraditi prigodnim simboličnim nagradama.

Rok za prijavu slogana je 22. studenoga 2020., u 23:59 sati. Svoje slogane možete prijaviti za svih sedam ili bilo koje od osnovnih pravila koncepta “Ne ostavljaj tragove”. Dopušten je unos više slogana za bilo koje od sedam osnovnih pravila.

Saznajte više o akciji na stranicama HPS-a

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više