Naslovnica Zanimljivosti Biografija Tenzinga Norgaya postaje Netflixov film

Biografija Tenzinga Norgaya postaje Netflixov film

Gorštaci

Biografija Eda Douglasa o Tenzingu Norgayu, Tenzing: Heroj Everesta, uskoro će dobiti Netflixovu adaptaciju. Knjiga dokumentira život planinara Šerpe koji je napravio prvi uspon na Everest sa sir Edmundom Hillaryjem 1953. godine.

Ed Douglas poznati je britanski pisac i Himalaja je često njegova tema. Napisao je brojne knjige, a osim rada u časopisima poput National Geographic i The Guardian pokrivao je nepalski građanski rat. Poznat je i kao urednik prestižnog Alpine Journal-a Alpine Club, najstarije planinarske publikacije na svijetu (ne treba je miješati s američkim AAC-ovim časopisom). Do danas Douglas je bio na preko četrdeset putovanja na Himalaju, od kojih su mnoga bila planinarske ekspedicije.

Higher Ground Productions, produkcijska kuća Baracka i Michelle Obame, zadužena je za adaptaciju filma. Australska redateljica nominirana za BAFTA-u, Jennifer Peedom će režirati, a scenarij će napisati Luke Davies nominirani za Oscara i dobitnik BAFTA-e.

Photo: Wikimedia Commons.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content