Naslovnica Novosti Video: Napad medvjeda u gradu ispod Tatra. Pet osoba ozlijeđeno

Video: Napad medvjeda u gradu ispod Tatra. Pet osoba ozlijeđeno

Gorštaci

Nesvakidašnje scene u jednom od gradova podno Tatra. Nažalost, nekoliko je ljudi ozlijeđeno nakon susreta s medvjedom.

Medvjed se pojavio na ulicama Liptovský Mikuláša, grada u podnožju slovačkih Zapadnih Tatri. Prema posljednjim izvješćima, ozlijeđeno je 5 osoba: 10-godišnja djevojčica, 49-godišnjakinja i 58-godišnjakinja te 32-godišnji i 72-godišnji muškarac. Sazvan je sastanak kriznog stožera na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva zaštite okoliša Republike Slovačke i djelatnici TANAP-a (turistički vodiči Nacionalnog parka Tatre).

Očevici su opisali napetost i strah koji su doživjeli tijekom susreta s divljom životinjom. “Bilo je zaista zastrašujuće vidjeti medvjeda kako trči ulicama. Osjećali smo se nesigurno i ugroženo,” izjavili su.

“Medvjeda su tjerale spasilačke i sigurnosne snage prema nenastanjenim zonama, gdje su hitne službe stalno u potrazi za njim. Sigurnost stanovnika u stambenim zonama stoga je osigurana, ali apeliramo na povećanu oprez,” izjavila je glasnogovornica.

“Nakon što je pet osoba u dobi od deset do 72 godine ozlijeđeno, hitne službe su dobile nalog za eliminaciju medvjeda,” dodala je glasnogovornica.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content