Naslovnica Novosti Slovenija: Smjernice i pravila prilikom posjeta i noćenja u planinarskim domovima

Slovenija: Smjernice i pravila prilikom posjeta i noćenja u planinarskim domovima

Gorštaci
triglav

U svim djelovima Slovenije dopušteno je obavljati ugostiteljsku djelatnost pripreme i posluživanja hrane i pića u ugostiteljskim objektima od 5 do 22 sata. Gosti moraju napustiti ugostiteljske objekte najkasnije 30 minuta nakon završetka dopuštenog radnog vremena. Prije posjete planinarskom domu ili drugom objektu provjerite radno vrijeme na web stranici pzs.si.

Smještajni objekti, uključujući planinarske kuće i domove kapaciteta do 60 smještajnih jedinica, mogu ponuditi usluge smještaja do 45 smještajnih jedinica. Smještajni objekti s više od 60 smještajnih jedinica mogu ponuditi usluge smještaja do 75% popunjenosti smještajnog objekta.

Opće preporuke za goste (planinarski domovi)

Strogo se pridržavajte uputa osoblja i “kućnog reda” kako bi se spriječilo širenje SARS-CoV-2 koronavirusa.
Potrebno je ograničiti okupljanja te se strogo pridržavati načela dovoljne međusobne udaljenosti od najmanje 1,5 m (sjedenje) i 2 m (kada se krećete). Prilikom kretanja i boravka u zatvorenom prostoru, osim udaljenosti, obvezna je i upotreba maske.

Samo četiri (4) osobe istodobno mogu sjediti za jednim stolom. Više samo ako se radi o osobama do 18 godina starosti i ako su zajedno s članovima uže obitelji ili skrbnicima te za osobe kojima je potrebna pratnja.

Potrebno je paziti na higijenu ruku, pranjem vodom i sapunom ili dezinfekcijom, naročito nakon dodirivanja prljavih površina ili predmeta.

Sanitarije se koriste pojedinačno. Prije ulaska potrebno je dezinficirati ruke, a nakon izlaska iz WC-a ruke oprati vodom i sapunom.

Unutar ugostiteljskih i smještajnih objekata mogu biti samo gosti koji na prijavi imaju:

Dokaz o negativnom rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 PCR ili HAG test ne stariji od 48 sati nakon uzimanja brisa.

Dokaz o cijepljenju protiv COVID-19, koji dokazuje da od primitka:

  • Druge doza cjepiva Comirnaty iz Biontech/Pfizer prošlo najmanje sedam dana, cjepiva Moderna najmanje 14 dana, Sputnik V iz Nacionalnog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleya najmanje 14 dana, CoronaVac iz Sinovac Biotech najmanje 14 dana ili druge doze cjepiva Sinopharm najmanje 14 dana.
  • Prve doza Vaxzevrije iz AstraZenece ili Covishielda iz Instituta za serum u Indiji/AstraZeneca prošlo najmanje 21 dan.
  • Doze cjepiva Janssen proizvođača Johnson i Johnson / Janssen-Cilag prošlo najmanje 14 dana.

Dokaz pozitivnog rezultata PCR testa starijeg od 10 dana, osim ako liječnik ne odluči drugačije, ali ne starijeg od šest mjeseci, ili potvrdu liječnika da su se oporavili od COVID-19 i da nije prošlo više od šest mjeseci od pojave simptoma.

Detaljne upute o uvjetima za usluge ugostiteljstva i smještaja objavljene su u Pravilniku o privremenoj zabrani pružanja robe i usluga potrošačima u Republici Sloveniji.

Ostale informacije možete pronaći na: pzs.si

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content