Naslovnica Hrvatska NP Risnjak: Kreće izrada projektne dokumentacije za obnovu i sanaciju planinarskih domova

NP Risnjak: Kreće izrada projektne dokumentacije za obnovu i sanaciju planinarskih domova

Gorštaci

U Nacionalnom parku Risnjak nalaze se dva planinarska doma koji već godinama vape za sanacijom i temeljitom obnovom.

Prvi je Schlosserov dom na sedlu između vrhova Velikog i Malog Risnjaka, na Schlosserovoj livadi. Većini planinara poznato je da dom nije radio nekoliko godina, no ove je godine, na sreću i veselje svih izletnika i planinara, ponovno otvorio svoja vrata.

Drugi objekt je planinarski dom Snježnik, nesumnjivo jedan od najljepše pozicioniranih planinarskih objekata u Hrvatskoj. Ovaj znameniti objekt zanemarivan je i zaboravljen dugi niz godina, čime je potreba za njegovom obnovom još veća.

Prema informacija HRT Radio Rijeka, uz potporu Ministarstva gospodarstva te državnog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisani su ugovori vrijedni 630 tisuća kuna za reviziju i izradu projektne dokumentacije vezane uz obnovu domova na Risnjaku i Snježniku. Ovo je važan podatak koji govori da je učinjen prvi, značajan korak prema provedbi tih obnoviteljskih zahvata.

“Daljnji koraci u cijeloj priči vezani su uz raspisivanje javnog poziva te sklapanje ugovora s arhitektima, kojima ćemo povjeriti izradu projektne dokumentacije. Nakon njezine izrade ostaje nam čekat trenutak kada ćemo te projekte za obnovu planinarske infrastrukture moći kandidirati na fondove Europske unije, a ja vjerujem da će to, kao i pokretanje obnoviteljskih radova, biti moguće već dogodine”, rekao je Antolić.

Na radio.hrt.hr možete pročitati cijeli članak te poslušati reportažni prilog

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content