Naslovnica Zanimljivosti Jedanaestogodišnji dječak iz Škotske postao je najmlađa osoba koja se popela na Matterhorn

Jedanaestogodišnji dječak iz Škotske postao je najmlađa osoba koja se popela na Matterhorn

Gorštaci
Matterhorn

Jedanaestogodišnji dječak iz Škotske (Perthshire) postao je najmlađa osoba koja se popela na Matterhorn, vrh za koji se često govori da je jedan od najsmrtonosnijih na svijetu. Koliko je opasan uspon na Matterhorn pokazuje i smrt penjača na dan njihovog uspona. 

Jules Molyneaux (11) popeo se na ovaj alpski vrh u srijedu sa svojim ocem Chrisom (43) i dva lokalna vodiča za otprilike četiri sata.

Za ovaj izazov Jules se pripremao dvije godine, a njegov otac je istaknuo da je sigurnost njegova sina bila na prvom mjestu te je svakom trenutku bio spreman okrenuti se i odustati od uspona ukoliko bi osjetio da je Jules u opasnosti. Lokalni vodiči uglavnom ne dopuštaju uspon djeci mlađoj od 16 godina te je Jules morao dokazati svoju  kondiciju i vještine kako bi ih uvjerio da je sposoban za izazov.

Iako nema službenih podataka, vjeruje se da je Jules najmlađa osoba koja se ikada popela na Matterhorn. To je Chrisu potvrđeno u muzeju Matterhorn u Zermattu.

Cijeli članak možete pročitati na: BBC NEWS

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content