Naslovnica Izdvojeno Japanski grad koristi zastrašujuće robote vukove za plašenje medvjeda

Japanski grad koristi zastrašujuće robote vukove za plašenje medvjeda

Gorštaci

Svi znamo za strašila koja u današnje vrijeme i nisu toliko zastrašujuća, a kladimo se da većina ptica više i ne mari za njih. Postavite jednog od tih japanskih robotskih vukova na farmu i svakog tko im se približi natjerat ćete da ozbiljno zadrhti.

Ovi robotski vukovi prvotno su dizajnirani kako bi plašili ptice, zečeve i sl., ali s nedavnim porastom napada medvjeda širom Japana, grad Takikawa koristi ova umjetna čudovišta kako bi uplašio medvjede.

Izraz na licu robota… čisto zlo. Osim toga, zvukovi koje proizvodi i način kretanja, sve je to kao iz noćnih mora.

Ispod se nalaze neki video isječci ovog mehaničkog čudovišta koje plaši divlje životinje. Robot koristi senzore kako bi detektirao kretanje i aktivira se samo kada zna da je nešto blizu. Nakon što se aktivira, proizvodi stravične zvukove, bljeska zasljepljujućim svjetlima i naravno kreće se kako bi imitirao pravog vuka.

S obzirom na njihovu impresivnu učinkovitost, mogli bismo očekivati da će se ovakva robotska strašila sve više koristiti i širom svijeta kako bi se sačuvali usjevi, a ljudi zaštitili od potencijalnih opasnosti divlje faune. Izgleda da je ova japanska inovacija pronašla svoje mjesto među modernim sredstvima zaštite farmi i očuvanja sigurnosti na otvorenom.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content