Naslovnica Hrvatska Intervencija na Ivanščici

Intervencija na Ivanščici

Gorštaci

Dana 10.1.2021. u 15:12 sati DVD Ivanec dobiva dojavu o potrebi uklanjanja zapreke na cesti prema vrhu Ivanščice, cca. 2 km iznad Žganog vina.

Dolazak na mjesto intervencije bio je otežan zbog velikog broja vozila koja su se spuštala sa Ivanščice i Žganog vina, a na vatrogasno vozilo sa uključenom sirenom i rotacijskim svjetlima gotovo nitko nije reagirao. Jedno vozilo je čak i udarilo u vatrogasce.

Nakon dolaska na lokaciju uočeno je više vozila koja su se spuštala cestom sa vrha Ivanščice, ali zbog zimskih uvjeta i leda na cesti vozila su se nekontrolirano okretala po cesti i postojala je velika opasnost da otkližu s puta u šumu.

Nakon kontaktiranja komunalnog poduzeća Ivkom, stigla je ralica koja je očistila cestu te posipala šljunak i sol, a vatrogasci su ostali u pripravnosti ukoliko bi došlo do izletanja sa puta.

Ovaj put je na sreću je sve prošlo u redu, ali apeliramo na vozače i posjetioce planine da se ne upućuju vozilima prema vrhu u zimskim uvjetima i riskiraju svoj život te živote svojih suputnika i planinara koji se kreću cestom, da ne parkiraju vozila po cesti, a svakako bi trebalo poraditi na vozačkoj kulturi i omogućiti prolaz vozilima hitnih službi.

Izvor: DVD Ivanec

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content