Naslovnica Svijet Dobili zabranu ulaska u nacionalni park Yellowstone nakon što su u vrućem izvoru skuhali kokoš

Dobili zabranu ulaska u nacionalni park Yellowstone nakon što su u vrućem izvoru skuhali kokoš

Gorštaci
Grand Prismatic Spring
Izvor: Wikipedia

Troje posjetitelja Yellowstone-a dobilo je zabranu ulaska u nacionalni park nakon što su u vrućem izvoru skuhali kokoš. Uprava parka je 7. kolovoza dobila dojavu da troje ljudi prilazi lokaciji Shoshone Geyser Basin noseći pribor za kuhanje. Po dolasku na lokaciju, službenici su zatekli dvije cijele kokoši u platnenoj vreći kako plutaju u vrućem izvoru. Uslijedila je kazna od $600 te zabrana ulaska u park u sljedeće dvije godine.

Ovo je tek jedan u nizu raznih incidenata koje posjetitelji prirede upravi parka. Uprava parka ulaže napore u edukaciju te informativne materijale no zbog velikog broja gostiju i brojnih opasnosti često tek puka sreća spriječi tragediju. Dobar primjer toga je žena koja je sišla sa drvene staze kako bi snimila bolju fotografiju. Tlo po kojem je hodala bilo je zapravo mineralna kora nataložena na površini vrućeg izvora ispod nje. Da je propala kroz nju, zbog visoke temperature vode ne bi joj bilo spasa.

Unatoč pomalo komičnoj noti kulinarskog eksperimenta, približavanje vrućem izvoru moglo je ugroziti same posjetitelje kao i zaposlenike parka. Briga za sigurnost, kako vlastitu tako i ostalih trebala bi ipak biti na prvom mjestu.

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content