Naslovnica Hrvatska 12 milijuna kuna za tehničko unaprjeđenje HGSS-a

12 milijuna kuna za tehničko unaprjeđenje HGSS-a

Gorštaci
HGSS

Ministarstvo unutarnjih poslova će tijekom ove godine u više rata uplatiti 12 milijuna kuna na račun HGSS-a, za njegovo tehničko unaprjeđenje, izjavio je jučer ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Božinović je u Ogulinu prisustvovao proslavi Svetog Bernarda, zaštitnika gorskih spašavatelja gdje je najavio kako je u izradi i višegodišnji okvir daljnje podrške HGSS-u.

“Godine, desetljeća, odricanja prilikom uvježbavanja specifičnih i stručnih znanja i vještina koje imamo, rezultiraju uspostavom spasilačke mašinerije, a to su upravo tisuću volontera u HGSS-u”, naglasio je Granić.

“Kada je riječ o spašavanja turista, pitaju nas zašto ne naplaćujemo naše intervencije koje su često vrlo opasne”, kazao je Granić.

“Srž našeg djelovanja u HGSS-u je to da za nas ljudski život nema cijenu i zato dajemo sebe 100 posto u tu priču. Nešto što nema cijenu automatski je neprocjenjivo, a ako je nešto neprocjenjivo, onda to ne možemo ni naplatiti. Nas u tome od drugih razlikuje to što smo volonteri”, istaknuo je.  

Izvor: vlada.gov.hr

Vezani sadržaj

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content