Naslovnica Događanja 1. Susret mladih planinara Hrvatske u Brodskom Drenovcu

1. Susret mladih planinara Hrvatske u Brodskom Drenovcu

Gorštaci
1. Susret malih planinara Hrvatske

Potaknuti činjenicom da u brojnim planinarskim udrugama djeluju planinarske skupine za djecu i mlade Planinarsko društvo „Zanatlija“ Osijek odlučilo je organizirati 1. Susret malih planinara Hrvatske, članova planinarskih udruga i planinarskih skupina za djecu i mlade.

1.Susret malih planinara Hrvatske održat će se 23.09.2023. u Brodskom Drenovcu, rodnom mjestu dr. Andrije Štampara, koje se nalazi na području Dilj gore.

Susret će započeti u Brodskom Drenovcu odakle će krenuti pohod prema prema planinarskoj kući Viljevo. Povratkom u Brodski Drenovac započinje natjecateljski dio susreta: sportski i kviz znanja o planinarstvu primjenjen za djecu i mlade.

Namjera ovog susreta je okupiti djecu i mlade, koji bi kroz planinarenje, igru i zabavu široj javnosti prezentirali planinarenje za djecu kao jedan od najzdravijih načina provođenja slobodnog vremena. Voditeljima planinarskih skupina za djecu i mlade, kao i onima koji će to tek postati, susret bi poslužio za bolje upoznavanje i razmjenu iskustava u radu s malim planinarima.

Susret je ujedno prilika planinarskim udrugama koja imaju namjeru započeti rad s djecom i mladima iskoristiti susret kao prvi izlet i početak rada društva s djecom i mladima.

Pokrovitelji 1. Susreta malih planinara Hrvatske jesu Hrvatski planinarski savez i Udruga Slavonski planinari.

Izvor: hps.hr

Vezani članci

Nastavkom upotrebe ovih stranica ili klikom na gumb "Prihvaćam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima. Prihvaćam Saznajte više

Skip to content